La teva iniciativa, la nostra causa
Accés Privat

Gran Teatre del Liceu: Il·luminació de vitralls Wagnerians

Amb motiu del 20è aniversari de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, després de l’incendi que va patir l’any 1994, s’ha dut a terme una rehabilitació d’un tresor que ha estat amagat.
Durant més de 80 anys, els vitralls que il·lustren una de les grans obres de Wagner al vestíbul del Cercle del Liceu que ara es poden veure des del carrer Sant Pau.
Les obres de Restauració de la façana del Gran Teatre del Liceu han estat dutes a terme per l’arquitecte Xavier Fabré.
Els vitralls del Cercle del Liceu que donen al carrer Sant Pau havien estat tapiats per finestrons de fusta des de l’any 1930. Només podien ser apreciats des de l’interior del Cercle del Liceu.


La gran novetat serà la intervenció de la il·luminació, en aquest sentit la Fundació Bosch Aymerich ha col·laborat amb el Gran Teatre del Liceu aportant un fons econòmic per a la il·luminació dels vitralls. En segons quines ocasions i celebracions, la façana del Liceu tindrà diferents colors per l’efecte dels llums LED.
El projecte encara no s’ha desenvolupat. S’està estudiant diferents alternatives i s’espera poder dur-lo a terme al llarg de l’any 2021.