Qui Som?

LA FUNDACIÓ

La Fundació Bosch Aymerich és una fundació privada, creada el 1996 per Josep Maria Bosch Aymerich, que neix amb el propòsit de ser un catalitzador del canvi social amb què somiava el nostre fundador.

 1. IMPACTE

  Volem impactar positivament a la vida de les persones del nostre entorn.

 2. ACCIÓ

  Treballant, generant riquesa a través del patrimoni del grup empresarial Bosch Aymerich per poder disposar dels recursos que ens permeten reduir desigualtats i generar oportunitats.

 3. COL·LABORACIÓ

  Sumant esforços amb entitats que, com nosaltres, impulsen projectes per construir un futur millor.

COM TREBALLEM?

Creem i donem suport projectes amb ànima que uneixen les passions del nostre fundador amb els interessos d'aquelles entitats que, com nosaltres, volen construir un futur millor a través de l'art, la cultura, la ciència, l'esport, la salut, la qualitat de vida dels nostres grans, educació, arquitectura i urbanisme.

 1. Amb la IL·LUSIÓ de tenir l'oportunitat de ser una eina de transformació i de canvi, de tindre el privilegi de dedicar el nostre temps i recursos a crear un món millor.

 2. Amb la ENERGIA que heretem del nostre fundador, la seva passió pel treball i el seu compromís inesgotable amb el progrés empresarial, educatiu i social.

 3. Amb la GENEROSITAT dels que sabem que una societat més igualitària es construeix a partir d'escoltar amb empatia, actuar amb responsabilitat i sumar esforços per arribar més lluny.

EL NOSTRE FUNDADOR

Josep Maria Bosch Aymerich
(1917-2015)

Constructor de progrés, enginyer de complicitats, arquitecte de xarxes internacionals, José María Bosch Aymerich va dedicar la seva vida a formar-se al més alt nivell i impulsar projectes de desenvolupament per tot el món.

Format en arquitectura i enginyeria, va ser número u de les Escoles d'Enginyeria Industrial d'Espanya i Premi Nacional de Fi de Carrera el 1944, distincions que li van valer el càrrec de delegat de l'Institut Nacional d'Indústria a EUA. Allà, va encapçalar la llista de tècnics més ben preparats d'Espanya, segons el MIT, on va ser el primer espanyol que es va formar de la mà d'arquitectes de la talla de Le Corbusier o Walter Gropius.

EL NOSTRE FUNDADOR

Josep Maria Bosch Aymerich
(1917-2015)

De tornada a Espanya com a representant del MIT, va bolcar el seu coneixement en projectes que canviarien la vida i la configuració del país. Va promoure la instal·lació de la fàbrica SEAT a Barcelona, ​​va concebre una via de cent metres d'amplada a la Zona Franca, es va implicar en la instal·lació de bases militars a Espanya arran dels convenis que posaven fi a l'aïllament internacional del règim franquista i va desenvolupar importants obres públiques a Espanya, Bèlgica, EUA i Amèrica del Sud, com la xarxa d'autopistes a Euskadi, ports petrolífers a la Corunya, Castelló i Tarragona, i un pantalà petrolífer al port de Barcelona. Sense oblidar l'exportació del model de casa familiar adossada dels EUA a Espanya.

Viatger incansable, va projectar i liderar també l'execució d'obres als cinc continents, com els oleoductes que anaven del Golf Pèrsic al Mar Roig i les ciutats petrolíferes de Jubail o Yanbu.

EL NOSTRE FUNDADOR

Josep Maria Bosch Aymerich
(1917-2015)

El seu esperit inquiet el va portar a crear la Societat Espanyola d'Explotacions Turístiques i Agrícoles, dedicada a la revaloració del territori. Un hotel a la Badia d'Alcúdia (Mallorca) o l'estació d'esquí a Masella van ser alguns dels projectes que va idear i que encara avui dia són importants dinamitzadors econòmics.

Després d'aixecar empreses, edificis i obres públiques, dedica els darrers anys de la seva vida a la Fundació Privada Bosch Aymerich, que impulsa iniciatives que generen un impacte positiu a la vida de les persones a través de l'art, la cultura, la ciència, l'esport, la salut, la qualitat de vida de la gent gran, l'educació, l'arquitectura i l'urbanisme.

El nostre Equip

Un equip pluridisciplinar amb un mateix propòsit:

PATRONAT

Angel Sáez (President), Xavier Nolla (Vicepresident), Antoni Bosch (Secretari), Elena Cabarrocas (Vocal), Mn. Ramon Corts (Vocal), Àngel Dutras (Vocal), Andrés Escarpenter (Vocal), Josep Maria Pujol (Vocal), Montserrat Ribó (Vocal).

COMISSIÓ PERMANENT

Antoni Bosch, Elena Cabarrocas, Àngel Dutras.

GERÈNCIA

Rafael Faus

TRANSPARÈNCIA

¿CÓMO TRABAJAMOS?