2022
Per tercer any consecutiu, la Fundació Bosch Aymerich col·labora amb el Gran Teatre del Liceu en el Projecte Òpera participativa “El Monstre al Laberint “.
Amb el convenciment que a través de la música ,l’òpera i l’art podem connectar amb la part més profunda de les persones ,amb la seva capacitat d’escoltar, de sentir, de comprendre, d’emocionar-se i de gaudir.
LiceuAprèn vol esdevenir un programa educatiu global que,des de valors fonamentals com l’excel·lència, la creativitat, el respecte i l’equitat, estigui compromès amb les persones, el seu creixement i el seu aprenentatge.
Projectes participatius, com El monstre al laberint, són un pilar molt important del programa LiceuAprèn, ja que fomenten la implicació personal a través de la immersió plena i l’experiència en primera persona del procés de creació d’una òpera.
En el projecte “El Monstre al Laberint” hi han participat un total de 893 alumnes, alumnes de 29 centres educatius, 80 cantaires d’adults del Cor Bruckner i el Cor Ànima i 46 alumnes de l’Orquestra del Conservatori del Liceu.
L’evolució de participació de l’alumnat ha incrementat un 37,13 % (temp.21-22; 565 alumnes) respecte la temporada 20/21, on hi van participar 412 alumnes.
Pel que fa a la participació d’alumnes per territori, cal destacar-hi l’increment que ha estat d’un 410 %, amb la participació d’un total de 328 alumnes de la província de Barcelona i de Tarragona vers la darrera edició, on hi van participar 80 alumnes.
2021
Per segon any consecutiu, la Fundació Bosch Aymerich col·labora amb el Gran Teatre del Liceu en el Projecte Òpera participativa “El Monstre al Laberint “.
L’òpera participativa és un projecte que té com objectiu promoure la passió per les arts als estudiants de secundària vers el gènere de l’òpera, i participar activament en un espectacle.
L’objectiu del projecte és fer arribar l’òpera, a través de la música, la interpretació i el moviment, als estudiants d’Educació Secundària Obligatòria i estudiants de batxillerat i formació professional.
El projecte contribueix també en la formació integral en el món de les arts escèniques i potenciar les competències en comunicació i expressió dels alumnes de Batllixerat amb itinerari d’Arts Escèniques.
En el projecte “El Monstre al Laberint” hi han participat 893 alumnes de 29 centres educatius, 80 cantaires d’adults del Cor Bruckner i el Cor Ànima i 46 alumnes de l’Orquestra del Conservatori del Liceu.
L’evolució de participació de l’alumnat ha incrementat un 37,13 % (temp.21-22; 565 alumnes) respecte la temporada 20/21, on hi van participar 412 alumnes.
Pel que fa a la participació d’alumnes per territori, cal destacar-hi l’increment que ha estat d’un 410 %, amb la participació d’un total de 328 alumnes de la província de Barcelona i de Tarragona vers la darrera edició, on hi van participar 80 alumnes.
2020
L’òpera participativa és un projecte que té com objectiu promoure la passió per les arts als estudiants de secundària vers el gènere de l’òpera i participar activament en un espectacle.
El Monstre en el Laberint té com objectiu portar l’opera a través de la música, la interpretació i el moviment als estudiants d’Educació Superior Obligatòria i estudiants de secundaria.
L’òpera “El Monstre al Laberint” és una reinterpretació del mite de Teseu i el Minotaure a partir d’una creació col·lectiva i participativa en la qual centenars de joves cantaires de diversos centres educatius de la ciutat de Barcelona comparteixen escenari amb professionals de la música i de les arts escèniques. És una història de superació i supervivència que ens porta a situar l’acció a l’actualitat creant un paral·lelisme amb les problemàtiques migratòries i persones refugiades que tant estan afectant a la nostra societat.
L’experiència artística global que viuran els joves en primera persona serà molt positiva i impactant. La temàtica de l’obra i la interpretació que n’ha fet en Paco Azorín, permeten desenvolupar un projecte de formació integral que implica diversos àmbits de coneixement, més enllà de l’artístic i musical i presa de consciencia de la realitat actual.
La Fundació Bosch Aymerich, dins els seus àmbits d’actuació, té per objecte l’educació i la cultura. Així, el passat 21 de febrer es va signar el conveni de col·laboració amb la Fundació del Gran Teatre del Liceu.
L’acte va comptar amb la presència de na Elena Cabarrocas, Patrona i d’en Rafael Faus, Gerent per part de la Fundació Bosch Aymerich i d’en Valentí Oviedo, Director General i na Helena Roca, Directora de Patrocini, Mecenatge i Esdeveniments per part de la Fundació del Gran Teatre del Liceu.
En aquesta edició hi participen 700 alumnes d’ESO i Batxillerat, 20 centres, 50 membres del cor embrió infantil del Cor Oriol Martorell, 50 membres del cor embrió de joves del Cor Bruckner i 50 membres del cor embrió d’adults de la Coral Càrmina.
L’estrena de l’òpera prevista per al dia 24 de març i les funcions corresponents s’han vist cancel·lades , donades les mesures de seguretat que ha establert la Generalitat de Catalunya envers la prevenció al coronavirus, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha demanat la suspensió de totes les activitats que organitzin els centres educatius que no siguin lectives o curriculars, que es facin fora del centre i que impliquin a alumnat de diversos centres de foma simultània.