https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
Fundació Privada ADIS - Únics Cerdanya - Fundació Bosch Aymerich
2023

Fundació Privada ADIS – Únics Cerdanya

El Projecte Únics Cerdanya es va iniciar el 15 d’octubre de 2020 i és un equip de bàsquet format per nois i noies amb diversitat funcional de la Cerdanya, actualment es composa de dos equips de bàsquet . La finalitat d’Únics Cerdanya és la d’ incloure a totes les persones possibles amb discapacitat (mental i física) dins del mateix esport col·lectiu. Poder compartir esport, competició i cooperació sense fronteres. Visibilitat a aquest grup humà, a través de l’esport inclusiu. Fer créixer l’esport inclusiu a la comarca. Desenvolupament personal i millora de la visió d’un mateix. Sentit de pertinença d’un grup social.

L’objectiu d’aquest projecte és arribar al màxim de persones possibles que amb discapacitat física i mental, i fer de l’esport una eina per a fer-los visibles, fer-los créixer l’autoestima i sobretot fer-los sentir part d’un grup humà. Fer créixer el projecte arribant a fer molts d’altres esports, per a què tothom tingui accés. Crear un entitat que es dediqui a la vessant esportiva i social per a persones amb discapacitat de tot Cerdanya.

Aquest projecte rep el suport del Club Bàsquet Llívia Puigcerdà i el Consell Esportiu de La Cerdanya que ajuden amb l’accés al material (pilotes de bàsquet, cons, cercles, material de psicomotricitat per treballar amb els jugadors..)

Actualment  l’equip  juga  a la  Lliga Catalana de la federació ACELL, igual que la temporada passada, a Barcelona.  Es segueixen fent  trobades de bàsquet a Cerdanya, es participa en tornejos, campionats de Catalunya, Special Olympics Catalunya 2023, es participa en l’activitat de patinar sobre gel que ens ofereix la Fed Hielo, i es fan  partits unificats per tal de poder canviar mirades i trencar etiquetes, portes obertes dos cops a l’any per poder arribar a tots els usuaris que vulguin venir a provar etc.

L’impacte social és molt gran ja que s’arriba a moltes famílies, i a molts usuaris de les Fundacions, fet que els fa sentir partícips d’un projecte d’esport inclusiu en una comarca on hi ha un buit davant d’aquest aspecte. Es fa col·laborar a empreses, petits negocis i ajuntaments per tal que l’impacte social sigui més gran i coneixedor per a tothom. Es fa col·laborar en entrenaments i d’altres opcions per tal que coneguin als esportistes que ajuden i vegin quina millora emocional i física van obtenint gràcies a l’esport i a la interacció amb els demés.

L’entorn social de la Comarca és un entorn amb una bona economia, bones condicions de vida,  cultura i nivell educatiu. Tot i això, es tracta de famílies on el seu entorn econòmic és precari, i són des estructurades per separacions i morts dels pares. Per aquest motiu, els jugadors amb discapacitat tenen moltes dificultats per accedir a serveis, i extres q se’ls puguin oferir. Des dels ajuntaments l’ajuda és de donar feina o un pis tutelat. Des d’ Únics Cerdanya  és ajudar-los a socialitzar-los, fer esport, interacció amb d’altres jugadors, poblacions… El cercle social dels jugadors és de nivell baix.