2023

Fundació Privada de Promoció Assistencial – Millora activitat de futbol per a nens

La Fundació PROAS presenta el projecte que realitza a través del Club Pàdua que des de de fa més de 50 anys té com una de les activitats capdavanteres el futbol. El Club Pàdua té equips des de tercer de primària fins a batxillerat que juguen uns al CEB i altres estan federats. Com que no disposen de camps propis (les seves instal·lacions estan al carrer Pàdua 79 de Barcelona) es veuen obligats a llogar camps a Brafa (carrer Artesania) i en algunes escoles. Durant molts anys, per reduir costos, en un camp de futbol 11 entrenaven alhora dos o tres equips. A hores d’ara el nivell d’exigència ha pujat i es veuen obligats a llogar més camps de futbol perquè els entrenaments es puguin fer en millors condicions. De la mateixa manera s’ha optat per fer un pla de perfeccionament i millora dels entrenadors dels diferents equips. Tots ells són nois ja universitaris que van passar pel club i que hi posen molta il·lusió i ganes per l’afecte que tenen el club i per tota la formació que han rebut; però s’ha considerat important per millorar les seves prestacions, concedir-los unes beques que després puguin destinar per pagar els seus mitjans de formació; així com oferir-los cursos de perfeccionament per exercir millor la tasca d’entrenadors.

La FBA ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació PROAS l’any 2023 per ajudar al projecte i millorar l’activitat de la pràctica del futbol per a nens.

La finalitat del projecte és poder llogar nous camps d’entrenament de futbol 11 per als diferents equips del club així com preparar als entrenadors i incentivar-los perquè desenvolupin el seu treball.

El projecte té com a destinataris els nens que són socis del club. En l’actualitat hi ha més de 160 nois, molts d’ells són de famílies nombroses, i un gran percentatge reben beques ja que no podrien ni pagar la quota de soci ni l’activitat de futbol. La majoria viuen a Barcelona, alguns al Vallès i d’altres al Baix Llobregat.

Del projecte esmentat se’n beneficiaran per una banda els nens que reben beques per poder continuar participant de totes les activitats que realitza el club (37 nens); els socis del club que podran desenvolupar l’activitat de futbol en millors condicions (150 nens); les famílies (90 actualment) que podran seguir gaudint de l’apassionant projecte familiar que és el club ja que es permet la viabilitat del mateix en permetre igualar el seu compte de resultats.

Indirectament amb aquest projecte d’increment de camps també s’ajuda a l’escola esportiva Brafa (que és qui ens lloga els camps) i que desenvolupa una gran tasca social al barri de Roquetes a Barcelona.