https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
Setmana Blanca a les escoles de La Cerdanya - Fundació Bosch Aymerich
2023

Setmana Blanca a les escoles de La Cerdanya

La Fundacio Bosch Aymerich continua impulsant el pla d’ajuts a les escoles de La Cerdanya per potenciar la participació i fomentar la pràctica de l’esquí entre els seus alumnes i oferir les mateixes oportunitats a tot l’alumnat de les escoles ceretanes.

En aquesta quarta edició, les escoles que han participat en el programa “Setmana Blanca”, han estat un total de 8 escoles: l’Escola Bac de Cerdanya (Alp), l’Escola Llums del Nord, (Puigcerdà) l’IES Pere Borrell (Puigcerdà), la Zer Barida- Batllia, integrada per les escoles: Portella Blanca (Lles de Cerdanya), l’escola Puig (Prullans), l’escola Pere Sarret (Martinet) i l’escola Sant Serni (Prats); la Zer La Cerdanya integrada per: l’escola Santa Cecilia (Bolvir), l’escola de Santa Coloma (Ger) i l’escola Jaume I (Llívia), l’Escola Vedruna (Puigcerdà), l’Escola Alfons I (Puigcerdà), l’Escola Ridolaina (Montellà del Cadi) i l’Escola Mare de Deu del Tallo (Bellver de Cerdanya).

Escola Ridolaina

Enguany la participació dels alumnes de l’escola Ridolaina ha estat del 91,66%, una participació similar a la de l’edició anterior (curs 2021-2022), que va ser del 90,90%.

D’un total de 36 alumnes que te l’escola, 33 alumnes han pogut gaudir de la Setmana Blanca, que s’ha dividit en la Setmana Blanca a Masella i dos dies d’esquí de fons a Aransa.

Zer Cerdanya

Enguany la participació dels alumnes dels tres centres que formen la Zer Cerdanya ha estat ha estat del 94,5% a l’escola de Sta. Cecilia de Bollvir, el 95,9% a l’escola Sta. Coloma de Ger i el 88,7% a l’escola Jaume I de Llívia, la participació de les tres escoles ha estat similar a la de l’edició anterior (curs 2021-2022), que va ser del 97%, 97,5% i 83,8% respectivament.

Des de la direcció del Zer Cerdanya es valora molt positivament aquesta activitat ja que permet oferir les mateixes oportunitats a tot l’alumnat de les escoles que conformen la Zer Cerdanya.

Escola Vedruna

Enguany un total de 247 alumnes de l’escola Vedruna han estat beneficiaris de la pràctica de l’esquí en les seves diferents modalitats (201 en la pràctica de l’esquí alpí i 46 en la pràctica de l’snowboard)

L’increment de participació d’alumnes de l’escola Vedruna ha estat del 1,27% , envers la participació del curs 2021-2022.

Escola Mare de Déu del Talló

Enguany la participació dels alumnes de l’escola Mare de Déu del Talló ha estat del 72,41%, una participació inferior a la de l’edició anterior (curs 2021-2022), que va ser del 96,42%.

D’un total de 145 alumnes que te l’escola, 105 alumnes han pogut gaudir de la Setmana Blanca, durant cinc dies. La resta d’alumnes han participat en un altre projecte d’esquí.

Institut Pere Borrell

Enguany la participació dels alumnes de l’institut Pere Borrell ha estat del 64%, una participació similar a la de l’edició anterior (curs 2021-2022), que va ser del 67%.

D’un total de 749 alumnes ( no inclou l’alumnat de 2n curs dels cicles formatius de Cuina, Gestió Administrativa i Atenció a Persones en situació de Dependència i Cures Auxiliars d’Infermeria, doncs no participen a la setmana blanca ja que estan fent la formació pràctica en Centres de Treball) han participat en l’activitat de neu 481 alumnes.

Escola Llums del Nord

Enguany un total de 127 alumnes, de 3 a 8 anys i de 10 a 12 anys de l’escola Llums del Nord ha estat beneficiaris de la pràctica de l’esqui durant Setmana Blanca.

Gràcies al pla d’ajudes de la FBA, aquest la participació ha passat ser del 68% inicial al 82% actualment.

Escola Alfons I

Enguany la participació dels alumnes de l’escola Alfons I ha estat del 90,60%, una participació similar a la de l’edició anterior (curs 2021-2022), que va ser del 91,77%.

Pel que a les dades d’edicions anteriors, la participació de l’alumnat del centre en l’activitat de l’esquí ha pujat exponencialment amb l’arribada de les ajudes de la FBA, fins arribar al 91,77% el curs 2021-2022. Aquest curs la participació s’ha mantingut en un 90,60% consolidant el projecte iniciat fa tres anys amb l’escola Alfons I.

Escola Bac de Cerdanya

Enguany la participació dels alumnes de l’escola Bac de Cerdanya ha estat del 83%, una participació similar a la de l’edició anterior (curs 2021-2022), que va ser del 83,63%.

D’un total de 110 alumnes, 92 alumnes han pogut gaudir de la Setmana Blanca.

El projecte ha permès assolir els objectius  proposats:

  • Conèixer millor l’entorn proper ja que l’activitat d’esquí s’ha realitzat en una estació d’esquí del mateix municipi on està ubicada l’escola i s’ha anat a fer esquí de fons a l’estació de Guils Fontanera que pertany a la mateixa comarca, La Cerdanya.
  • Conèixer el medi de la neu, i formar-se perquè en un futur puguin optar a poder treballar i quedar-se a la comarca, o tornar-hi després d’haver realitzat els seus estudis universitaris.
  • Fomentar hàbits en el camp de la salut, esquiar és un esport molt beneficiós per a tot l’organisme.

Zer Barida Batllia

El projecte Setmana Blanca s’ha desenvolupat a l’estació d’esquí de Masella, al municipi d’Alp, a la comarca de la Cerdanya durant els dies 2, 3, 6, 7 i 8 de març de 2023 i a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa, al municipi de Lles de Cerdanya durant els dies 8 i 22 de febrer.

La ZER Baridà-Batllia som la suma de 4 escoles i alhora de 4 pobles/municipis d’aquesta zona:

● L’escola Portella Blanca, de Lles de Cerdanya

● L’escola el Puig, de Prullans

● L’escola Pere Sarret, de Martinet

● L’escola Sant Serni, de Prats.

Les edats dels infants que han dut a terme el projecte estan compreses entre els 3 i els 12 anys.

Tal i com es va aprovar en la sol·licitud inicial, les actuacions realitzades han estat les següents: – Finançament del 90% de la Setmana Blanca a Masella i dos dies d’esquí de fons a Aransa del curs 22-23 per a l’alumnat de la ZER Baridà-Batllia incloent: – El transport (dos autocars) – El lloguer del material – L’assegurança esportiva – Els forfets – El monitoratge (2’5h diàries a Masella i 3h a Aransa) * – Menjar

Dels 82 alumnes que té la Zer Barida Batllia, aquest any han participat a la Setmana Blanca 73 alumnes.

MÉS DE 1.800 ALUMNES DE LA CERDANYA HAN GAUDIT DE LA SETMANA BLANCA