2022

XI Setmana de la Música Antiga Colònia de Sant Pere, Mallorca – Associació d’Amics de la Música de la

L’associació Amics de la música de la Colònia de Sant Pere, té la seva seu a la Colònia de Sant Pere, un poble d’uns 500 habitants que pertany al municipi d’Artà.

L’associació va néixer l’any 1996 com a manera de trobar una forma jurídica efectiva per reunir els esforços d’un grup de coloniers que volien impulsar la construcció d’un orgue d’església per a la parròquia de la localitat. Aquest projecte es va veure materialitzat el 2002 amb la inauguració d’un orgue majestuós i adaptat a les mides de l’església de la Colònia de Sant Pere, construït pels orgueners mallorquins Pere i Arnau Reynés.

L’associació compta amb més de 150 socis i té tres línies principals de treball per continuar promovent la cultura musical:

  • L’organització de concerts de música de tot tipus, però principalment clàssica i amb un èmfasi especial en la música per orgue.
  • La vessant educativa i divulgativa, aportant fons i recursos per a reforçar la matèria de música en el Centre d’Educació Infantil i Primària “Rosa dels Vents” i organitzant xerrades o presentacions sobre temes relacionats amb la música.
  • Proveir d’infraestructures i recursos materials per a la realització d’activitats musicals a la localitat. A més de l’orgue, l’associació ha adquirit recentment un clavicèmbal i té entre els seus propers objectius l’adquisició d’un piano de concert.

La Setmana de música antiga de la Colònia de Sant Pere (SMA) és un dels esdeveniments més potents organitzats per Amics de la música. La SMA mostra una programació dedicada al concepte de “música antiga” entès com aquell repertori de la música clàssica interpretat amb criteris historicistes: música del Barroc interpretada amb instruments del Barroc, música vocal de l’Edat Mitjana estudiada des de les fonts originals, etc.

Concert de la banda municipal de Palma a la Colònia de Sant Pere

L’any 2021 es va celebrar la 10a edició de la Setmana de la Música Antiga. La 10a edició va reunir els grans grups professionals de l’illa i va incloure el nucli d’Artà dins la seva programació. A més, el festival va tenir una especial sensibilitat i tothom va poder gaudir dels concerts, la gran majoria gratuïts.

Amb la finalitat de donar continuïtat i promoure la cultura musical de les illes, la Fundació Bosch Aymerich ha signat al març de 2022 un conveni de col·laboració per ajudar a la realització de la 11a edició de la Setmana de la Música Antiga que té lloc al mes de de juliol. En aquesta edició s’ha programat un “·Concert familiar” adreçat sobretot al públic infantil, amb el títol “Emocionari” que fa referència a les emocions que produeix la música als seus oients, es tracta d’una activitat interactiva on els nens també són protagonistes junt amb la música.

L’organització i producció executiva del festival es duen a terme de manera voluntària per part dels membres de la directiva de l’associació amb la col·laboració de socis i simpatitzants.