https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
SPES: Inclusió laboral a través de l’esport Fundació BRAFA - Fundació Bosch Aymerich
2022

SPES: Inclusió laboral a través de l’esport Fundació BRAFA

La Fundació Brafa va ser constituïda l’any 1994 (les activitats de Brafa van començar al 1954). Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre amb una llarga trajectòria d’educació en valors a través de l’esport. Entenen que l’educació esportiva no tan sols té grans beneficis a nivell físic, sinó que és un gran mitjà per desenvolupar qualitats humanes i competències claus entre els joves esportistes i per millorar la qualitat de vida de les persones.

Les seves instal·lacions estan ubicades entre els barris de Guineueta, Canyelles, Verdum i Roquetes, al districte Nou Barris. Les instal·lacions compten amb 1 camp de futbol, 4 camps de futbol sala, 1 camp exterior de bàsquet i un pavelló, i son un oasi a la ciutat de Barcelona. Aquest equipament és molt necessari en un districte amb la renda per càpita més baixa de la ciutat de Barcelona.

Es treballa en xarxa amb l’administració pública i entitats socials de reconegut prestigi del territori.

El projecte SPES, promou la inclusió laboral a través de l’esport i l’acompanyament de les persones aturades de més de 45 anys en la cerca de feina.

En nombroses ocasions la situació d’atur (més en el cas de l’atur de llarga durada) va vinculat al trencament de rutines i està relacionat amb canvis en estil de vida cap a formes més sedentàries. Alhora, les persones en situació d’atur es troben amb dificultats quan han d’encarar el procés de cerca d’una nova feina, que va associat amb estats d’estrès emocional. En aquesta situació, fer esport té grans beneficis.

Amb aquest projecte la Fundació Brafa ofereix de forma gratuïta la realització d’activitat física, de forma regular, a persones aturades amb l’objectiu de potenciar el benestar corporal, emocional i mental. Aquestes sessions tenen una part de condicionament físic i una altre de pràctica esportiva.

Es realitza una proposta diferent per a dones i homes, basada en els interessos diferenciats de cada col·lectiu. Després es realitzen 45 minuts de pràctica esportiva: Futbol sala i Futbol 7. El monitor o monitora dirigirà la part d’escalfament i preparació física, arbitrarà el partit i s’encarregarà que hi hagi “fair play” i companyerisme entre tots els participants (element clau en l’acció global de Brafa, l’educació en valors a través de l’esport).

Després de les sessions d’esport, es realitzaran les sessions d’assessorament i acompanyament per a la inclusió laboral. Per això, es realitzaran sessions d’orientació laboral, que seran personalitzades a les necessitats del grup destinatari i a la seva situació concreta en cada moment (cerca de treball, sector en el que busca treball, fase de realització d’entrevistes, etc.). Es preveu una organització flexible de les sessions per tal de donar resposta a les necessitats específiques.

EL PROJECTE SPES

L’objectiu d’aquest projecte és que les persones aturades de més de 45 anys obtinguin tots aquests beneficis, i que els siguin beneficiosos en la seva cerca de feina i posterior incorporació al mon laboral.

Programa SPES – Fundació Privada Brafa

La Fundació Bosch Aymerich ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Brafa per al termini d’un any per ajudar a endegar aquest projecte i posar a l’abast del col·lectiu destinatari persones aturades la realització regular d’esport, per tal que obtinguin tots els beneficis descrits en la seva pràctica habitual i de manera gratuïta i puguin rebre les sessions d’assessorament laboral i coaching per a la inclusió laboral. Aquestes sessions serviran per a que estiguin i es mantinguin actius en la cerca de feina, amb una bona actitud, i amb accés a recursos i consells de persones que les poden guiar per a la seva incorporació al món laboral.