https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
“TRECE A CENTAURO”, DE SERGIO PREGO, OBRA GUANYADORA DEL PREMI D’ESCULTURA FBA - Fundació Bosch Aymerich

“TRECE A CENTAURO”, DE SERGIO PREGO, OBRA GUANYADORA DEL PREMI D’ESCULTURA FBA

L’obra guanyadora és un projecte escultòric concebut per al Museu de Belles Arts de Bilbao. La decisió del Jurat s’ha pres per unanimitat, considerant que “reuneix de forma excepcional els paràmetres de les bases del Premi, ja que soluciona la complexitat de l’espai desenvolupant una experiència de l’escultura en relació amb l’arquitectura”.

Un total de 164 obres s’han presentat a la 1a edició del certamen. El Premi està dotat amb 30.000 €, destinats íntegrament al/l’artista guanyador, sense compromís de cessió d’obra. Es tracta d’un Premi únic al nostre país, centrat a donar recolzament a la creació artística.

L’artista Sergio Prego (Donostia, 1969) és el guanyador de la 1ª edició del Premi d’Escultura Fundació Bosch Aymerich, amb l’obra “Trece a Centauro”, realitzada específicament per al Museu de Belles Arts de Bilbao l’any 2022. Ubicada a l’edifici antic del Museu, conviu amb el seu projecte d’ampliació arquitectònica. Ocupant les sales que queden més compromeses pels treballs de l’obra, en un moment en què l’arquitectura pren un protagonisme inusual a l’espai.

El Jurat, que ha escollit l’obra per unanimitat, destaca l’estreta relació de l’obra amb la temàtica del certamen, donat que “reuneix de forma excepcional els paràmetres establerts a les seves bases, solucionant la complexitat de l’espai desenvolupant una experiència de l’escultura en relació amb l’arquitectura”. Per això, “realitza un gest contundent tant espaial com conceptual, transformant la percepció i el trànsit dels visitants per les sales”.


Mòduls pneumàtics per transformar la percepció de l’espai del Museu

La instal·lació “Trece a Centauro”, que és visitable fins novembre de 2024, es composa d’una seqüència de 14 mòduls pneumàtics de gran escala, dimensionats a mesura de les sales del Museu que els acull, amb l’objectiu de transformar la percepció de les mateixes. La membrana dels mòduls pren el tetraedre com model abstracte per a la seva estructura.


Sergio Prego: entendre l’escultura des d’una perspectiva performativa

El treball de l’artista vasc Sergio Prego experimenta amb el concepte d’allò escult`pric a través de l’expansión del concepte d’escultura en l’espai i l’amplificació de la relació amb el cos. Prego pertany a la generació d’artistes de la tradició escultòrica de finals de la dècada dels noranta, que reconeix la importància de la performativitat a l’hora de generar sentit i context en l’obra.


Èxit de convocatòria: 164 artistes inscrits

Un total de 164 obres optaven al Premi en aquesta primera edició, corresponents a 164 artistes provinents de quasi tot el territori estatal, amb perfil heterogeni: tant joves amb trajectòria incipient com escultors i escultores consolidats.


Un Jurat de primer nivell

El Jurat d’aquesta primera edició ha estat integrat per Ainhoa Grandes, Presidenta de la Fundación MACBA i presidenta del Jurat; Ana Vallés, Presidenta de Sorigué i de la Fundació Sorigué; Nimfa Bisbe, Directora de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació La Caixa; Asier Mendizabal, artista i professor d’escultura a KKH, Royal Institute of Art de Estocolmo i Andrés Escarpenter, Patró de la FBA.

L’esperit del Premi i la Fundació Bosch Aymerich

Entendre l’escultura vinculada a l’espai arquitectònic és assumior la seva capacitat de transformar-lo i interactuar amb la ciutadania que l’habita. AMb el Premi, la Fundació proposa visibilitzar aquest diàleg i posar en valor, en un context urbà que, fruit de la globalització, tendeix cap a l’estandarditació.

D’aquesta manera, La Fundació reconeix i recupera per al pr3sent l’esforç de la generació d’arquitectes a la qual va pertànyer el seu fundador, l’arquitecte Josep Maria Bosch Aymerich, que va promoure la integració de l’escultura en els seus projectes, donant-li d’un nou status en relació a l’àmbit urbà.