https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
Nou Refugi   Arrels  Escola  Bosc - Fundació Bosch Aymerich
2022

Nou Refugi   Arrels  Escola  Bosc

El projecte educatiu Arrels Escola Bosc és un espai on l’entorn d’aprenentatge és la natura, i on es respecten els ritmes i processos dels infants de fins a 6 anys . És un projecte educatiu no homologat inspirat en les escoles a l’aire lliure del nord d’Europa, on es dóna molt valor al joc espontani en entorns naturals com a forma d’aprenentatge i de creixement personal i col·lectiu. També s’orienta cap a una manera d’apropar-se a l’ecologia des de la pròpia vivència creant majors vincles i més consciència de les accions de les persones envers el medi.

Aquest tipus de projecte tot just fa poc ha començat a introduir-se a Espanya i a Catalunya, on es compta al voltant de 50 projectes a l’aire lliure, però ja funciona des de fa dècades en països del nord d’Europa (Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Alemanya,…) , on aquest model educatiu està reconegut per l’administració pública. Ja ha generat nombrosos estudis científics on es mostren els avantatges que deriven del contacte diari amb la natura per al desenvolupament motor, sensorial, cognitiu, social i psicològic dels infants, així com per a la seva salut física i mental. I des del punt de vista més curricular, a aquests nens i nenes no fa falta explicar-los la natura, perquè la viuen a diari.

El projecte pedagògic de l’Escola Bosc Arrels està gestionat per l’Associació per a la infància, l’educació i la natura Arrels, entitat sense ànim de lucre, i és el quart curs escolar que està en funcionament. Cada any les places han anat en augment, fins que es troben en un moment en que hi ha  famílies en llista d’espera pel proper curs. Necessiten ampliar el  refugi  amb la  construcció d’una petita  cabana de  fusta amb el  mínim d’impacte  social.

La Fundació  Bosch  Aymerich  ha col·laborat econòmicament per  ajudar  a la  ampliació del nou refugi que acollirà 18  places més per fomentar el projecte educatiu d’Arrels que es tracta d’un context d’aprenentatge competencial efectiu, de desenvolupament de les potencialitats pròpies i de l’autonomia individual en el marc d’una societat més humana, holística i creativa.

En aquest espai es vol acompanyar a l’infant de manera respectuosa deixant que sigui ell mateix el protagonista de tots els seus aprenentatges, respectant els seus propis processos i ritmes. Tots els infants neixen amb un instint innat de voler explorar i descobrir coses, d’aprendre, i el joc lliure és un dels motors d’aquest aprenentatge. L’altre motor fonamental perquè es doni aquest aprenentatge espontani és el contacte amb la natura i l’aire lliure.

Actualment a la Cerdanya estan anant a viure famílies noves, algunes amb projectes propis, altres motivades per un canvi de vida més rural i en contacte amb la natura i  d’altres motius.

Aquest projecte promou que famílies de fora vagin a viure a pobles de la Cerdanya, i també ajuda a arrelar-se al territori, donant resposta a l’educació dels seus fills i filles i suport a les famílies.