2022

Setmana Fundació Bosch Aymerich Dreams Village – Fundació PortAventura

El Projecte Dreams Village, s’inicia l’any 2019. El Village, que acollirà 200 famílies anualment, està ubicat dins el resort de PortAventura World i busca oferir una experiència única als nens, nenes i joves que pateixen malalties greus i les seves famílies.

PortAventura Dreams és un espai físic, diferent i lúdic, però també és un espai emocional, ideat per buscar un efecte positiu des del punt de vista psicològic durant la lluita contra la malaltia, i alhora que permet alimentar nous moments d’unió familiar.

La Fundació Bosch Aymerich ha signat un conveni de col·laboració amb una durada de dos anys per apadrinar la Setmana FBA a Dreams Village on 5 famílies (de fins a 6 membres) gaudiran de la seva estada que inclou accés a tot PortAventura i pensió completa, transports, visites culturals, espectacles, tallers al Village..etc.

Les famílies comparteixen el fet que estan en tractament de la mateixa patologia i la seva visita s’organitza segons el calendari de patologies gestionat pels comitès mèdics dels hospitals a nivell nacional, que contacten directament amb la FundacióPortAventura per gestionar l’estada. L’origen de les famílies sol ser algun dels tres hospitals col·laboradors (Niño Jesús a Madrid, i a Barcelona Vall Hebron i Sant Joan de Déu però en ocasions, poden venir derivades d’altres centres i només han de presentar l’autorització del seu metge de capçalera.

El Village, un espai de 8.850 m2, compta amb sis habitatges de 135 m2, espai de jocs, camp de futbol i jardins que envolten tot l’entorn, així com un restaurant on s’ofereix servei de menjars a les famílies allotjades i una sala polivalent on els voluntaris de la Fundació PortAventura organitzaran el calendari d’activitats i tallers per a totes les famílies.

El projecte se centra en menors d’entre 4 i 17 anys que pateixin (o hagin patit) malalties greus, recollides en el llistat que elabora el Ministeri de Sanitat. L’elecció de les famílies es realitza a través d’un comitè conformat per metges, assistents socials i altres experts de l’àmbit de la salut.

Les famílies gaudiran d’una estada de sis dies totalment gratuïta. El paquet, a més d’allotjaments a les viles, inclou l’accés als tres parcs de PortAventura World i les activitats exclusives dins el Village.

Per desenvolupar aquesta iniciativa, Fundació PortAventura es recolza en una xarxa de col·laboradors: empreses privades, altres fundacions i, principalment, hospitals. Hospitals maternoinfantils de referència a Espanya com l’Hospital Infantil Universitari Nen Jesús de Madrid, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Vall d’Hebron, formen part del projecte.

Amb l’objectiu de confirmar científicament els beneficis de l’oci a la salut, l’Hospital Vall d’Hebron realitzarà un estudi psicològic pioner que tractarà de mesurar la repercussió d’una experiència lúdico-terapèutica, fora de l’entorn hospitalari, al benestar emocional de menors malalts en el moment final del seu tractament i el dels seus familiars. L’estudi arrenca amb l’arribada de les primeres famílies al Village.

La Fundació PortAventura canalitza i impulsa l’acció social de PortAventura World, eix vertebrador de l’estratègia global de Responsabilitat Corporativa de la companyia focalitzada en la recerca permanent de l’equilibri econòmic, social i mediambiental.